skip to Main Content
Koken Met Sharon In De Herfst: Courgettes En Rode Biet

Koken met Sharon in de herfst: courgettes en rode biet

Courgettes!

Ik kan er geen genoeg van krijgen. Je kunt er eindeloos mee variëren. Dit recept is met geitenkaas walnoten en knapperige spekblokjes. Zo’n stamppotje is héérlijk op een regenachtige herfstdag. Het tweede recept, stamppot met rode bietjes, is het hele jaar door een aanrader, vooral in combinatie met de steeds populairdere Halloumi of grill kaas. Deze kaas kun je bakken, grillen of lekker paneren en krokant bakken.

Courgettes met geitenkaas walnoten en krokant gebakken spekblokjes

Het boodschappenlijstje

2 courgettes

50 gr. zongedroogde tomaatjes

80 gr. walnoten

100 gr. zachte geitenkaas

1 Spaanse peper

20 gr. verse peterselie

20 gr. verse basilicum

125 gr. gerookte spekblokjes

Olie

Bereidingswijze voor 4 personen

  • Snijd met een Julliennesnijder de courgettes in lange slierten tot de zaadlijst. Snijd daarna de zaadlijst in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. dik. Pak een wok en verhit hierin een scheutje olijfolie. Bak de blokjes courgette ongeveer 2 minuten in de wok. Vervolgens bakt u de gedroogde tomaatjes mee.
  • Snij de basilicum en de peterselie fijn en bak de spekblokjes zonder olie in een hete koekenpan goudbruin, plus/minus 5 minuten.
  • Haal de wok van het vuur en roer de courgetteslierten, walnoten, geitenkaas, en de verse kruiden eraan toe. Door de hete wok worden de courgette slierten beetgaar. Voor het uitserveren strooi je er wat krokant gebakken spekjes overheen.

Rode bietjes stamppot met gepaneerde Halloumi kaas

Het boodschappenlijstje

1 kg. kruimige aardappelen

200 gr. gekookte rode bieten

2 rode appels

2 dl. kookroom

300 gr. Halloumi kaas

50 gr. bloem

80 gr. paneermeel

2 eieren

Peper en zout

Olie

Bereidingswijze voor 4 personen:

  • Schil de aardappels en kook deze gaar. Snijd de gekookte rode bieten in reepjes van ongeveer een halve cm. dik. Snijd de appel in blokjes van 1 cm. dik.
  • Als de aardappelen gaar zijn, stampt u deze met een stamper tot puree samen met de kookroom. Vervolgens voegt u er wat peper en zout naar smaak aan toe en roert u de gesneden appel en rode bieten erdoor.
  • Snijd de Halloumi in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Kluts de eieren. Haal de plakken Halloumi één voor één eerst door de bloem, dan door de geklutste eieren en tot slot door de paneermeel. Bak de Halloumi in een laagje olie aan beide kanten 1 tot 2 minuten goudbruin.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top